Asylum, ústav pro duševně choré - Madeleine Roux


Dlouhé prsty má temná minulost...

PŮVODNÍ NÁZEV: The Asylum
PŘEKLADATEL: Jan Kozák
NAKLADATELSTVÍ: Jota
ROK VYDÁNÍ: 2014
POČET STRAN: 304
VAZBA: Pevná

Stručný děj:
Dan jede na léto na přípravku pro nadané studenty. Jako ubytovna jim má sloužit bývalý ústav pro duševně choré. Dan si hned najde kamarádku Abby, který přijela do New Hampshire College s Jordanem, na kterého Dan ze začátku žárlí, protože si myslí, že chodí nebo chce chodit s Abby, jak se ale dozví tak Jordan je homosexuál a s Abby se skamarádil cestou na přípravku. 


Dan má spolubydlícího, který se jmenuje Felix, a poté co Dan najde starou fotku v šuplíku mu Felix řekne, že hodně takových fotek je v kanceláři v přízemí, překvapivě je to v části budovy kam mají studenti zakázáno chodit. Felix, ale řekne, že to tam bylo volně přístupné, takže se tam může jít podívat. Dan o tom řekne Abby a Jordanovi a večer se tam společně vydají. Najdou starou kancelář s fotkami lidí co tam byli 'léčeni', Abby najde fotku malé holčičky, která má jako by nepřítomný výraz, Abby si chtěla fotku vzít s tím, že jí tam nemůže nechat, nakonec ji Dan s Jordanem přesvědčí, aby jí tam nechala.


Dan se začne zajímat o historii ústavu a na webových stránkách jednoho místního obyvatele zjistí, že zde byl hospitalizován psychicky narušený vrah, který své oběti po zabití 'vysochal' zkrátka z nich pomocí drátků a provázků dělal sochy. Dan se snaží zjistit více o 'Sochaři' a tak se vydává za autorem webových stránek do vesnice. Ten ho pozve dál a řekne Danielovi, že má jenom jednu otázku a potom musí opustit jeho dům. Sal se ho zeptal na jméno a po tom co mu Dan řekl, že se jmenuje Daniel Crawford začala Salova manželka ječet a házet věcmi, a tak byl Dan vyhozen ven bez odpovědí...


Danovi začnou, ale chodit záhadná psaníčka psaná rukopisem vypadajícím jako rukopis posledního ředitele ústavu Daniela Crawforda, dokonce se tam stane vražda jejíž oběť vypadá jako SOCHA. 

Dan, Abby a Jordan se snaží zjistit kdo za tím vším je a stopy je vedou zpět do historie a do podzemí ústavu. 

Abych pravdu řekla tak tohle mi přijde jako nejděsivější fotka, protože vždy když jsem se na ni podívala měla jsem pocit, že se osoba na obrázku každou chvíli otočí.
Můj názor na knihu:
Asi si dokážete představit, že Dan a Abby se tak nějak dají dohromady, protože bez nějakého toho romantického vztahu by to nešlo, ale musím říct, že už to potom začínalo být docela děsivé sice nevím jestli bych tu knížku dávala až od 16-ti, ale musím uznat, že chvílemi jsem byla docela vystresovaná a trochu se i bála ( a co jsem asi tak očekávala od hororové knížky? poníky?... ) i když musím říct, že více než příběh mě děsily fotografie, kterých je tam víc než dost. Takže z 300 stránkové knihy se stane tak 150-ti stránková.


Musím uznat, že kniha je graficky úžasné zpracovaná, příběh je napínavý a má sice uzavřený konec, který se poté otevře. ( :D ano nedává to smysl zkrátka si tu knížku musíte přečíst :) ) Příběh mě bavil, ale za úplně děsivý horror bych to neoznačila, ale i tak určitě doporučuji přečíst a těším se na další díl, který by měl myslím vyjít buď koncem roku 2015 nebo začátkem roku 2016.


Hodnocení:


↓↓ Přikládám vám ještě nějaké fotky, aby jste měli představu jak kniha vypadá :) ↓↓











*Verča*

Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.