Deník seriálového závisláka #1


Vítám vás u nové série článků. Poslední dobou sleduji více seriály než filmy a je jich dost, o které bych se chtěla podělit. V každém dílu se zaměříme na 2 seriály, které jsem buď dokoukala nebo mám rozkoukané.


You're the worst - Nejsem do tebe blázen




Seriál běží od roku 2014. Zatím jsou odvysílané 3 série s celkem 36 epizodami. Každá epizoda má pouhých 22 minut a byla objednána 4. série, která odstartuje v září. Já jsem celý seriál viděla během necelých 2 týdnů. Jedná se o komedii, která se ovšem nebojí vážnějších témat, jako je například deprese.

Jimmy je spisovatel, který se snaží prosadit.  Gretchen dělá managerku pro mladé celebrity. Na svatbě jejich kamarádky Beccy se spolu seznámí. Po společně strávené noci zjistí, že si dost rozumí a začnou spolu trávit víc a víc času.

(Jimmy tančí s nevěstou na její svatbě.)
Becca: Jimmy, bavíš se?
Jimmy: Rozhodně. Jsem tak rád, že jsi mě pozvala.
Becca: Opravdu?
Jimmy: Jasně. Někdy chceš být svědkem začátku katastrofy, abys pak, až bude dům v plamenech, mohla říct: Jo, byla jsem tam, když instalovali špatné elektrické vedení.

Po dlouhé době seriál, do kterého jsem se naprosto zamilovala. Vážně naprosto. U každé epizody se skvěle bavím. Jimmy s Gretchen jsou tak trochu bezcitní a mají úžasný smysl pro humor. Seriál je plný černého humoru, sexu, drog a alkoholu.
Jimmy: Co jsi o mně slyšela?
Gretchen: Nic, jen, že jsi ten nejhorší.
Jimmy: Říká holka, co ukradla ze svatby mixér.
Gretchen: Ne. Vážně? Bože! Myslela jsem, že to je robot.
 

Ani vedlejší postavy nezůstávají pozadu. Kamarádku Gretchen, Lindsay, nejde nezbožňovat. Je tak trochu lehkomyslná a její vztah s manželem Paulem je velice zvláštní. Lindsay je žena v domácnosti, ale není šťastná. Další vedlejší postavou je Edgar, spolubydlící Jimmyho, bývalý voják, který trpí posttraumatickou stresovou poruchou a má problém si najít přítelkyni.

Gretchen: (na Jimmyho) Ne všechno je buď to nebo to. Edgar je jak patriot, tak i skeptik.
Edgar: Pravda.
Gretchen: Lindsay je jak manželka, tak kurva.
Lindsay: Zotavující se, ale jo, naprosto.


Myslím, že to je vše, co bych vám k tomuto seriálu chtěla říct, abych vám nekazila zážitek. Zkuste se podívat na pilotní díl a pokud se vám bude líbit, pusťte si i dalších 35 epizod, protože to stojí za to. You're the worst je momentálně jedním z mých nejoblíbenějších seriálů a doufám, že tomu tak bude i po odvysílání 4. série.



American Horror Story


American Horror Story má 6 sérií o celkovém počtu 73 epizod, kdy každá má 45 minut. Vyznačuje se tím, že každá série začíná nanovo, tzn. nové postavy, jiné prostředí, jiný příběh. Někteří herci zůstávají, někteří odejdou navždy nebo jen na jednu sérii. Mezi sériemi jsou menší propojení. Například prolínání některých postav. Já osobně mám vždy hroznou radost, když se mi povede nějaké  propojení najít. 

Celý seriál je temný, má skvěle promyšlené příběhy a je vysoce návykový. Má pár skvělých hudebních čísel, třeba Name Game z druhé série mi hrálo v hlavě hodně dlouho. Hodně postav a událostí je založeno na skutečnosti. I když se nejedná o komediální seriál, najde se tam ne jedna skvělá hláška.

První série nese podtitul Murder house. V této sérii je rodina Harmonových přestěhuje do domu snů, jejich štěstí ale netrvá dlouho. Už od začátku se v něm dějí podivné věci. Každý, kdo zemře na pozemku tohoto domu, tam zůstane navždy uvězněn a jelikož se tam stala ne jedna vražda, dům je přecpaný. Je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Hlavní postavy jsem si hned zamilovala, jak kladné tak ty záporné, na každé postavě se dá najít něco. Violet a Tate jsou moje nejoblíbenější postavy celého seriálu.


Druhá série, Asylum, se odehrává v psychiatrické léčebně, kde se jednou za čas objeví mimozemšťané. Sériový vrah, který svléká své oběti z kůže a nacistický doktor, který po druhé světové válce uprchl do Ameriky. Celý tento příběh sledujeme z pohledu novinářky Lany. Tuto sérii jsem si užívala. Možná jsem byla na začátku trochu zklamaná, ale potom se to skvěle rozjelo. Jako vždy úžasně zahrané a ne jednou mě autoři seriálu dostali.



Ve třetí sérii, Coven, se přesuneme do New Orleans, kde je dívčí internátní čarodějnická škola. Opět nechybí sériový vrah. V této sérii se objeví vrah známý pod přezdívkou Sekerník. Tato série je opět skvělá, je vyprávěna převážně z pohledu mladé Zoe. Objevuje se v ní černá magie nebo třeba voodoo. 



Čtvrtá série, Freak Show. Série nejvíce založená na skutečných historických postavách. Vypráví o těžkém životě lidí, kteří nejsou jako ostatní. Tato série měla rozhodně něco do sebe, přesto bych ji nezařadila mezi mé nejoblíbenější.



Pátá série, Hotel, pohrává si s námětem z první série. Kdo zemře na pozemku tohoto hotelu, tam po smrti zůstane. Ovšem, tady se to bere jako vedlejší. Ve městě řádí sériový vrah, který vraždí podle desatera. Jedná se o první sérii, kde je Jessica Lange nahrazena Lady Gaga. Hrozně jsem se bála, že to už nebude ono, ale Lady Gaga to zahrála naprosto dokonale. Pokud bych měla celou sérii shrnout pár slovy: sex, vraždy, alkohol a hodně krve.



Šestá série, Roanoke, byla taková... experimentální. U téhle série jsem se bála snad nejvíc. Opět úžasné herecké obsazení. Mladý pár, Matt a Shelby, se po brutálním útoku přestěhují do domu na Roanoke Island. Tento dům je postaven na místě bývalé britské kolonie Roanoke. První dny se zdá vše v pořádku, ale čím více se blíží krvavý úplněk, tím větší moc získávají zlé síly, které nejsou rády, že někdo vstoupil na jejich území. 

Šestá série je rozdělena na dvě části a je dělaná formou dokumentu. První polovina je původní příběh a druhá polovina je návrat do tohoto domu. Společně s Freak Show považuji tuto sérii za nejslabší celého seriálu, ale i tak se mi líbila. Je to bezpochyby nejděsivější a nejvíc psycho série.


American Horror Story můžete začít sledovat od kterékoliv série. Já tento seriál určitě doporučuji, myslím, že si v něm každý najde to své a občas se trochu bát prospěje každému. :D


To je pro dnešní díl vše, dejte mi vědět, jestli se vám tento formát líbí a jestli mám na něčem víc zapracovat. Taky budu ráda, když mi napíšete, jestli seriály znáte, nebo je dokonce sledujete?

Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.